Fonda Sala, tota una experiència

Intentem recomençar les bones costums de les publicacions que periòdicament aniran resumint les activitats d’aquesta colla de tast, per una banda, i les impressions, comentaris, fotos i d’altres qüestions que vagin venint al cas.

Ha estat una temporada força complicada i en molts aspectes, en el meu cas, que sóc l’únic del grup que s’atreveix a opinar des d’aquesta plataforma tecnològica; la resta, ja sia per mandra o per vergonya (que n’hi ha ben poca, diguem-ho tot), no s’atreveixen a escriure uns, i no en volen els altres. D’aqui ve l’escassa, per no dir nul.la activitat que aquest blog ha tingut darrerament. Així que espero recuperar i  mantenir des d’ara la regularitat que havia perdut.

Per una banda, aquest 2015 ha estat l’any del 25è aniversari de la Colla Tastavins, exactament el 12 de gener del 1990 va tenir lloc la primera sessió de tast del grup, que ha anat mantenint-se umb una ferma solidesa, més enllà d’alguna baixa i alguna incorporació, en aquest trajecte que ens vàrem proposar i que ja vaig comentar durant el mes de gener passat.

Com podeu suposar, la varietat i la quantitat de tastos al llarg d’aquest any ha estat considerable. Ja intentarem fer incís en els vins més destacats al nostre parer.

Des de Dr. Bürklin-Wolf, de Forster Riesling Auslese, Mas Juliette i Bruno Cazés, ambdós de Ribesaltes, fins a un petit homenatge que aquesta colla va voler retre a l’amic Josep (Pep) Trallero, en finalitzar la seva activitat elaboradora de vins i algún cava, tots ells sota un atreviment valent i amb un deix de filosofia i poètica que retrata al seu creador  des  dels paratges naturals del Montseny, i amb un recorregut per diverses D.O., des del Priorat fins la Ribera del Duero, des de la Terra Alta fins el Palatinat (Alemanya), des del Penedès fins a Ribesaltes, des del Montseny fins el Piemont i des d’Alacant fins la Provença. De tots, o gairebé n’anirem enfocant les experiències obtingudes i opinar-ne ben francament, encara que amb tot el respecte que mereixen els elaboradors i els seus cellers.

Però deixeu que en aquest retorn m’esplaï en el que aquest 19 de novembre va fer la colla del tast. El sopar que anualment celebrem en aquest mes previ a les festes nadalenques i que ens acomiada fins ja ben entrat al gener. El lloc ha estat el que acostumem a visitar dues vegades  l’any i que s’ha convertit en el nostre amagatall tradicional, la “Fonda Sala”, d’Olost de Lluçanès. Va ser un sopar degustació amb diversos plats on el mèrit no rau únicament en la qualitat del producte ni en l’elaboració, sinó en la imaginació alhora de construir cadascún dels plats que composen el menú. Un autèntic plaer pels sentits i la constatació, una vegada més, que la Fonda Sala es manté en una línia ascendent que, ara per ara, sembla imparable. I per molt anys!  Mireu, tenim el privilegi de viure en una comarca, Osona, on el sentit de la cuina i la restauració marquen petjades tant fondes que, si les comarques tinguéssin bandera, la nostra hi representaria una forquilla en un racó o altre.

Tàrtar d'ostra Terrina de perdiu amb prunes Crema de Foie amb carxofes Farcell de col al brandada de bacallà Rossinyols i cigales Broumois de verdures amb llagostins i crema de verdures Calamarsets amb mongetes del ganxet Corball amb trompetes de la mort Llom de cabra salvatge i salsa mostassa Tatin amb gerds i crema anglesa

Els vins que van acompanyar el plats, sense cap ànim d’establir un maridatge rigorós, doncs tampoc conexiem prèviament el menú, van estar correctes alguns, a excepció del blanc Domaine Dujac, excepcional en el moment d’acompanyar un “corball amb trompetes de la mort”,  el blanc Can Feixes Tradició, molt perfumat, fresc, elegant i amb un  bon i llarg final, fent costat al “farcell de col amb brandada de bacallà i crema de col i flor” i als “rossinyols i cigales”. L’Altés Herència 2014, de 100% garnatxa negra va semblar interessant, tot i la seva joventut (2014), però deixant veure un recorregut encara millor en els propers mesos a  potser dos anys. El cava Huguet Gran Reserva 2008, brut nature, excepcional amb un “llom de cabra salvatge amb salsa de mostassa”. La resta de plats, ho podeu jutjar vosaltres mateixos amb una mica d’imaginació, van conformar una elegant comunió, com si d’una conjunció d’astres es tractés. Amén.

Altés Herència 2014   ALTÉS HERÈNCIA 2014

Terra Alta. 14º

Herència Altés

100% garnatxa negra

 

 

Clos Montblanc INICI   CLOS MONTBLANC INICI. 2012

Conca de Barberà. 14,5º

Clos Montblanc

82% garnatxa i 18″ cabernet s.

 

 

Xipella 2012   XIPELLA 2012

Conca de Barberà. 14,5º

Enòleg Jsep Vadrí

Samsó i Syrah

 

 

Domaine Dujac 2010   DOMAINE DUJAC. 2010

Borgonya. 13º

Dujac Fils et Père

100% chardonnay

 

 

Can Feixes. Blanc Tradició 2013   CAN FEIXES BLANC TRADICIÓ2013

Penedès. 13,5º

Finca Can Feixes

Xarel·lo i malvasia de Sitges

 

 

La Serra 2013. Altés   LA SERRA 2013

Terra Alta. 14,5º

Herència Altés

100% garnatxa blanca

 

 

Cava Huguet GR 2008 Brut N.   CAVA HUGUET GRAN RESERVA 2008 BRUT NATURE

Penedès

Finca Can Feixes

Macabeo, Perellada i Pinot

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: